Project Description

FAZA: Demararea implementării

”Mișcarea - un prilej de bucurie!” este un proiect ce urmărește îmbunătățirea si amenajarea spațiului verde unde, atât copiii grădiniței nr. 3 din Tg. Secuiesc, cât și copiii din cartierul în care este amplasată această grădiniță, să poată petrece în siguranță timp de calitate.
Proiectul corespunde nevoii copiilor de joacă și joc, ca modalitate de învățare, într-un cadru stimulativ, atractiv, intuitiv. Necesitatea realizării acestei investiții constă în: dezvoltarea armonioasa a copiilor, atât din punct de vedere social cât și fizic; practicarea activităților în aer liber, cu un caracter sportiv; dezvoltarea reflexelor și a coordonării motorii; combaterea sedentarismului.

A Mozgás, mint örömforrás! egy olyan projekt, amelynek célja a zöldövezet javítása és parkosítása, a 3-as számú napköziotthon gyermekei, valamint a környéken lakók számára, minőségi idő töltése érdekében.
A projekt megfelel a gyermekek iránti igényének és a tanulás egy ösztönző, vonzó, intuitív környezetben történő módját képezi. E beruházás szükségessége a következő: a gyermekek harmonikus fejlődése, mind szociális, mind fizikai szempontból; a szabadban végzett sportjellegű tevékenységek gyakorlása; a reflexek és a mozgáskoordináció fejlesztése; az ülő életmód elleni küzdelem.

Justificarea proiectului
Depunerea proiectului ”Mișcarea - un prilej de bucurie!” are dublu scop: pe de o parte strângerea de fonduri necesare amenajării curții grădiniței, iar pe de alta parte se dorește implicarea copiilor în activități colective. Grădinița dispune de o curte generoasa care din lipsa de forță financiara este doar parțial amenajata. Nevoia se naște ca si conflict între dorințele noastre și posibilitățile mediului. Copiii își doresc să se cațăre și nevoia devine căutare de spatii de joaca, copiii își doresc culoare și intervine nevoia de a revopsi locul de joaca existent, copiii își doresc un teren care sa le stimuleze capacitatea de explorare și se naște nevoia de mai mult spațiu organizat inteligent.

Projekt indoklása
A Mozgás, mint örömforrás! projekt benyújtása két célt szolgál: egyrészt az óvoda udvarának fejlesztéséhez szükséges anyagiak megteremtését, másrészt a gyermekek bevonását a közös tevékenységekbe. Az óvoda méretes udvarral rendelkezik, amely pénz hiányában csak részben van parkosítva. A szükséglet az elképzeléseink és a környezet lehetőségei közötti konfliktusként merül fel. A gyerekek mászni szeretnek, és az igényük játszóterek keresését teremti, a gyerekek szeretik az élénk színeket, és ez a meglévő játszótér újra festését feltételezi, a gyerekek olyan területet szeretnének, amely fejleszti felfedező képességüket, és megszületik az igény az intelligensebben szervezett térre.

Beneficiarii proiectului

Amenajarea curții produce efecte asupra stării de dezvoltare fizica a unui număr de 100 copii existenți în prezent în grădiniță, cu vârste cuprinse intre 1 si 6,5 ani, precum și a copiilor de vârsta preșcolară și școlară din cartier.

A játszótér fejlesztése hatással lenne az óvodába járó száz, egy és hat és fél év közötti gyermek, valamint a környékbeli óvodás és iskolás gyermekek testi fejlődésére.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

Strada Benedek Elek 14, Târgu Secuiesc 525400, Romania