Project Description

49.980 RON

Amenajarea unei „ săli de clasă” în spațiul verde ar face posibilă ținerea cursurilor, a activităților școlare și extracurriculare în directă legătură cu natura, posibilitatea experimentelor, observațiilor îmbinând teoria cu practica. Acest spațiu poate fi folosit pentru aniversările copiilor, pentru întâlnirile cu părinții, pentru întâlnirile cu partenerii de proiecte, pentru serbări școlare, tabără de vară, dar și activități în săptămâna „Școala Altfel”. Școala noastră neavând spațiu suficient, o sală festivă, un loc unde s-ar putea servi prânzul în cadrul programului After School dorim prin acest proiect să realizăm un foișor cu acoperiș care ar fi o sală de clasă în aer liber compus din 3 mese și bănci pentru un efectiv de 24 de elevi.

Egy „osztályterem” berendezése a zöldövezetben lehetővé tenné tanórák, iskolai és iskolán kívüli tevékenységek szervezését közvetlen kapcsolatban a természettel, ami által a különböző kísérletek és megfigyelések lehetővé teszik az elmélet és gyakorlat ötvözését. A kialakított területet születésnapok szervezésére, szülőkkel, illetve projekt partnerekkel való találkozásokra, iskolai ünnepségek, nyári táborok, de az „Iskola Másként” program keretén belüli tevékenységek szervezésére is lehetne használni. Mivel iskolánk nem rendelkezik megfelelő területtel, egy ünnepi nagyteremmel, illetve egy olyan hellyel, ahol az „After School” program keretén belül ebédelni lehetne, a projekt által szeretnénk egy tetővel ellátott lugast létrehozni, amely egy osztályteremnek felelne meg a szabadban, 3 asztalból és padokból lenne kialakítva 24 tanuló számára.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii proiectului ar fi elevii , părinții, profesorii din Școala Gimnazială „ Turoczi Mozes” din Tg. Secuiesc în parteneriat cu Asociația Turoczi Mozes Egyesulet. În situația actuală de pandemie este foarte important ca activitățile cu copiii să aibă loc în spațiu deschis cu un număr mic de elevi respectând distanțarea fizică. Această sală de clasă în aer liber ar fi o oportunitate de învățare pentru cei implicați prin faptul că aceste cursuri ar avea un caracter inovativ.

Justificarea proiectului
Proiectul „Educație în natură” reprezintă o alternativă pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ” Turóczi Mózes” și urmărește facilitarea educației din timpul pauzelor și lărgirea paletei de posibilități de efectuarea orele de curs , activităților școlare și extracurriculare într-un spațiu deschis în natură, grădina școlii, pentru un număr de 400 de elevi. Acest foișor oferă spațiu pentru activități de socializare, lectură, activități în aer liber chiar și atunci când vremea este nefavorabilă.Acest proiect este urmarea unui sondaj de opinii în rândul elevilor și a profesorilor despre cum vor să-și petreacă pauzele și cum doresc să arate curtea școlii. Din opiniile elevilor am aflat că își doresc un loc pentru socializare, lectură, relaxare, chiar și desfățurarea unor cursuri în aer liber, mai ales de abilități practice, muzicale, arte vizuale. Și profesorii și-au manifestat dorința de a amenaja o „ sală de clasă” în spațiul verde , unde în afara orelor de curs acest spațiu s-ar putea folosi pentru întâlnirile cu părinții, pentru serbări școlare, tabără de vară și alte activități.

A projekt haszonélvezői a kézdivásárhelyi „Turóczi Mózes” Általános Iskola tanulói, tanárai és szülői, együttműködésben a Turóczi Mózes Egyesülettel. A jelenlegi járványhelyzetben fontos, hogy a gyerekekkel folytatott tevékenységek a szabadban történjenek kis létszámú tanulóval, a fizikai távolságtartás tiszteletben tartásával. Ez a szabadtéri osztályterem jó tanulási lehetőség lenne, mivel az itt tartott órák innovatív jellegűek lennének.

Proiekt indoklása
A „Nevelés a természetben” projekt egy alternatívát képvisel a „Turóczi Mózes” Általános Iskola tanulói és tanárai számára, amely a nevelés elősegítését célozza a szünetek alatt, valamint különböző lehetőségek bővítését, a tanórák, iskolai és iskolán kívüli tevékenységek szabadtéri szervezését támogatná a természetben, az iskola udvarán 400 tanuló számára. A lugas teret nyújtana közösségi, olvasási, illetve szabadtéri tevékenységek szervezésére, kedvezőtlen időjárás esetén is. A projekt tanulók és tanárok köreiben végzett véleménykutatás alapján jött létre arra vonatkozóan, hogy hogyan szeretnék eltölteni a szüneteket, illetve hogyan nézzen ki az iskola udvara. A tanulók véleményéből kiderült, hogy egy olyan teret szeretnének, ahol a szabadban olvashatnak, kikapcsolódhatnak, sőt szeretnék a szabadban tölteni a tanórákat is, főként a gyakorlati, zenei és vizuális művészeti órákat. A tanárok is kifejezték kívánságukat, hogy szeretnének egy „osztálytermet” a zöldövezetben, ahol a tanórákon kívül a helyiséget a szülőkkel való találkozásokra, iskolai ünnepségekre, nyári táborokra és más tevékenységekre is használhatnák.

Documente

20201014165235.pdf

Locație proiect

Strada Nouă 3, Târgu Secuiesc 525400, Romania