A bp.kezdi.ro felület működési szabályzata

 1. A FELÜLETRŐL

A bp.kezdi.ro felület egy online szolgáltatás, amely révén azok a személyek, akik Kézdivásárhelyen laknak, dolgoznak vagy tanulnak és betöltötték a 18. életévüket lehetőségük van arról dönteni, hogy miként költse Kézdivásárhely önkormányzata a költségvetés erre a célra elkülönített részét. Kézdivásárhely önkormányzata által lebonyolított részvételi költségvetés folyamatának szabályzatáról az alábbiakban tájékozódhatnak. A bp.kezdi.ro felület online használható, támogatva van a mobileszközök használata is.

 1. MŰKÖDÉSI FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

A bp.kezdi.ro felület használatával Ön elfogadja és egyetért a működési feltételekkel. Kézdivásárhely önkormányzata bármikor módosíthatja a működési feltételeket, hogy a
szolgáltatást jobbá tegye. A bp.kezdi.ro felület további használatával Ön egyetért és elfogadja a módosításokat. A bp.kezdi.ro felület keretében az alábbi kifejezések a következő jelentéssel rendelkeznek:

– Felhasználó – bármilyen magánszemély, aki regisztrál a felületen és hozzáfér annak tartalmához.

– Részvételi Költségvetés – Kézdivásárhely önkormányzata által támogatott elképzelés, amely a bp.kezdi.ro felület segítségével valósul meg. A projekt révén a közösség
tagjai közvetlenül dönthetnek arról, hogy miként kerül elosztásra a helyi költségvetésnek erre a célra szánt része.

– Projekt/kezdeményezés – Kézdivásárhely önkormányzata által támogatott kezdeményezés, amely megfelel a részvételi költségvetés szabályzatában meghatározott  feltételeknek, és amelyről a bp.kezdi.ro oldalon tájékozódhat bárki, aki Kézdivásárhelyen lakik, dolgozik vagy tanul és betöltötte a 18. életévét.

 1. AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁNAK KORLÁTOZÁSA

A bp.kezdi.ro felület azokat a személyeket célozza, akik betöltötték 18. életévüket és Kézdivásárhelyen laknak, dolgoznak vagy tanulnak. A szabályzat nem teszi lehetővé, hogy egy személy több fiókot létrehozzon.

 1. A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

Az Ön által a bp.kezdi.ro felületen megosztott információk a bp.kezdi.ro felület adatvédelmi politikájának van alávetve.

A bp.kezdi.ro felület személyes információkat tárol (amelyek abból a fiókból származnak, amelyről Ön bejelentkezik, hogy hozzáférhessen a felülethez (név, keresztnév, telefonszám, e-mail, lakcím, születési dátum).

A felületre való regisztrációkor a személyes adatainak megosztásáról tájékoztatjuk, Ön pedig elfogadja, hogy a bp.kezdi.ro felület tárolja a személyes adatait.

A bp.kezdi.ro felület vállalja a megosztott személyes adatok védelmét a felülethez való hozzáférés és/vagy annak használata közben. Ez a kötelezettség nem érvényes harmadik személyek által felfedett bármilyen információra.

A bp.kezdi.ro felület a projekt kapcsán feldolgozza az Ön által a felületen megosztott személyes adatokat és információkat, biztosítja a magánélethez való jogot és szavatolja az erre vonatkozó jogszabályok betartását.

A bp.kezdi.ro felület nem vállal felelősséget az Ön által megosztott adatok pontossága és helyessége kapcsán.

Más felhasználó személyes adatainak használata szigorúan tilos, csalási kísérletnek számít és a törvény előírásai értelmében szabálysértésként vagy bűncselekményként értelmezhető.

 1. SZELLEMI TULAJDON

Kézdivásárhely önkormányzata a bp.kezdi.ro platform egyedüli tulajdonosa, beleértve a platformon vagy a közösségi média oldalain elérhetővé tett szoftvereket, domainneveket és tartalmakat.
A bp.kezdi.ro felület a romániai szerzői jogok védelme alatt áll. A felület csak személyes és nem kereskedelmi jellegű célokra használható, a bp.kezdi.ro felület erre korlátozott licenszt biztosít.
A bp.kezdi.ro platform jogosulatlan használata megszünteti a Kézdivásárhely önkormányzata által rendelkezésre bocsájtott korlátozott licenszt.
A bp.kezdi.ro felülettel kapcsolatos grafikák, logók és szolgáltatások megnevezései nem használhatóak fel Kézdivásárhely önkormányzata írásos engedélye nélkül.
A bp.kezdi.ro felület használatával Ön egyetért azzal, hogy nem tölt le, nem tesz közzé, nem küld e-mailben, nem továbbít más módon semmilyen olyan anyagot, amely vírusokat vagy más kártékony számítógépes programokat tartalmaz, illetve olyan fájlokat vagy programokat, amelyek arra szolgálnak, hogy bármilyen szoftver vagy hardver, illetve telekommunikációs eszköz működését megszakítsák, tönkretegyék vagy korlátozzák, valamint a bp.kezdi.ro felületen található tartalmat eltorzítsák. Ugyanakkor Ön egyetért azzal, hogy nem okoz zavart a szervereken vagy hálózatokon, amelyek kapcsolatban vannak a bp.kezdi.ro felülettel, nem szeg meg semmilyen hálózati eljárást, protokollt vagy szabályzatot, amelyek a bp.kezdi.ro felülettel kapcsolatosak. Ugyanakkor, Ön egyetért azzal, hogy:

  1. nem adja ki magát más személynek a bp.kezdi.ro felület használata közben;
  2. nem használja illegális célokra a bp.kezdi.ro felületet;
  3. nem adja el újra, vagy nem exportálja a bp.kezdi.ro felülettel társított szoftvert.
 1. TÁRSÍTÁS MÁS HONLAPOKKAL

A bp.kezdi.ro felület tartalmazhat olyan honlapokhoz tartozó linkeket vagy programokat, amelyek nem ellenőrizhetők a bp.kezdi.ro felület által vagy nem társíthatók a felülethez. Kézdivásárhely Önkormányzata nem felelős az ilyen oldalak vagy programok tartalmáért, ajánlataiért vagy tartalmi politikájáért. Az Ön kapcsolata más honlapokkal csak Önre és harmadik, érintett személyekre tartozik.

 1. HASZNÁLATI KÖLTSÉGEK

A bp.kezdi.ro felület használata ingyenes. Kézdivásárhely önkormányzata nem vállal felelősséget egyes többletköltségek felszámolásért a bp.kezdi.ro felület használata során. Ha ilyen problémával találkozik, forduljon internetszolgáltatójához. Az ilyen költségek kifizetése az Ön felelősségét képezik. Lehetséges, hogy egyes országokban a bp.kezdi.ro felület nem elérhető, ez a bp.kezdi.ro weboldal más hálózatokkal való kompatibilitásától függ. A bp.kezdi.ro felület használata korlátozódhat a roaming opció használata közben.

 1. A RENDELKEZÉSRE BOCSÁJTOTT INFORMÁCIÓK HASZNÁLATA

Jelen feltételek elfogadásával Ön egyetért azzal, hogy a bp.kezdi.ro felület bármilyen megjegyzést, információt vagy ötletet felhasználjon, amelyet Ön a bp.kezdi.ro felülettel megosztott, bármilyen kárpótlás, elismerés vagy kifizetés nélkül, bármilyen célból. Ebbe beleértjük a marketing célokra történő felhasználást is, vagy a bp.kezdi.ro felület jobbá tétele végetti felhasználást.

 1. GARANCIA ÉS FELELŐSSÉG

Kézdivásárhely önkormányzata a bp.kezdi.ro felületet jogi feltételek nélkül biztosítja. Kézdivásárhely önkormányzatának munkatársai (együtt vagy egyénileg) nem vállalnak felelősséget az esetleges – közvetlen vagy közvetett módon – keletkezett károkért, amelyek a bp.kezdi.ro felület használata közben esetlegesen jelentkeznek, független attól, hogy a károk létrejöttének lehetőségét megemlítették vagy sem.

 1. PANASZOK

Jelen feltételek elfogadásával Ön egyetért, hogy a bármilyen panasz, nézeteltérés, ami a bp.kezdi.ro oldal használata közben felmerül, az érvényben levő jogszabályok figyelembevételével tisztázódik.

 1. NEM MEGFELELŐ NYELVEZET HASZNÁLATA

A felület tevékenységi céljától való bármely eltérés, obszcén szavak használata, személyes támadások, hirdetések vagy reklámüzenetek megjelenítése, más személyek szidalmazása a bejegyzés moderálásával, teljes törlésével vagy a felület használatának teljes megtiltásával és a használt IP-cím letiltásával jár. Ennek eredményeként a  projektjavaslatokat 5 munkanapon belül teszik közzé a projektjavaslatok moderálását követően.

 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

Amennyiben a jelen működési előírások bármelyike semmisnek bizonyul, azt érvénytelenítik, míg a többi feltétel továbbra is alkalmazható. A címeknek csak hivatkozási céljuk van, nem korlátozzák, nem értelmezik, és nem írják le ezeknek a fejezeteknek a célját. Amennyiben Kézdivásárhely önkormányzata képtelen a jelen működési feltételek valamelyikét érvényesíteni, az még nem jelenti azt, hogy lemondott arról a feltételről.

 1. ELÉRHETŐSÉG

Amennyiben a jelen működési feltételekkel vagy a felület használatával kapcsolatban kérdése van, forduljon hozzánk bátran a 0267-361974 telefonszámon vagy a bp@kezdi.ro e-mailcímen.